Blogi

Sampsa Laine: Tule mukaan luomaan positiivista kasvun kierrettä

19.3.2014

Nordean Suomen vähittäispankin varatoimitusjohtaja Sampsa Laine on joukkoineen vahvasti mukana Kasvu Openissa.

Uutinen maksuttomasta, luottamuksellisesta kasvuyritysten sparrauksesta kuulostaa ihmeelliseltä, jopa liian hyvältä ollakseen totta. Mikä on tämä verkosto, mitä ovat nämä kumppanit, jotka lupaavat auttaa kasvuyrityksiä kehittymään? Mikä tässä on taka-ajatuksena? Nämä ovat kysymyksiä, jotka helposti tulevat mieleen Kasvu Openista.

Taka-ajatuksena on luoda positiivinen kierre, mikä auttaa koko yhteiskuntaa. Luodaan kasvunnälkää, sparrataan yrityksiä kehittymään ja kasvamaan, rakentamaan uusia yhteistyökumppaneiden verkostoja sekä samalla luomaan uutta liiketoimintaa ja uusia työpaikkoja.

Monta kertaa on jo kysytty, miksi Nordea on tässä mukana ja mitä Nordea odottaa saavansa osallistumisestaan. Nordealle päätös osallistumisesta on sekä bisnespäätös että uusi mahdollisuus toteuttaa strategiaamme, johon kuuluu kumppanuus yritysten kanssa. Nordealle Kasvu Open on panostus yrittäjiin ja yrityksiin.

Tietenkään osallistumisemme ei ole pelkkää hyväntekeväisyyttä, vaan uskomme Kasvu Openin luovan uutta ja kasvattavan jo olemassa olevaa liiketoimintaa. Tämä luo myös pankille uusia mahdollisuuksia ja pankkihan menestyy, kun sen asiakkaat menestyvät. Kaikki Kasvu Openiin osallistuvat yritykset eivät ole Nordean asiakkaita, mutta yritysten toiminta verkottuu ja on aivan varmaa, että myös Nordean yritysasiakkaat tulevat hyötymään tästä kasvusta. Tästä tulee positiivinen kierre, kasvu vaatii tekijöitä ja luo näin uusia työpaikkoja. Uudet työpaikat lisäävät ihmisten käytössä olevaa rahaa ja kulutuskysyntä kasvaa. Kasvava kysyntä ruokkii lisää kasvua. Meillä on vahva usko siihen, että Kasvu Open tulee vaikuttamaan positiivisesti sekä yrityksiin että yksityishenkilöihin.

Kasvu Openiin kannattaa tulla tutustumaan, vaikkei yrityksellä vielä olisikaan täsmällisiä suunnitelmia kasvun edistämiseksi. Avoimissa starttitilaisuuksissa pääsee jo keskustelemaan toisten yritysten kanssa ja kuuntelemaan esityksiä kasvusta. Alueellisissa finaaleissa kuulee mukana olleiden yritysten kokemuksia kasvunpolkujen antamasta avusta ja tuesta. Ehkäpä jo tämä antaa kipinän kasvuun ja lisäpohdintaa tulevaisuuteen.

Jos yrityksellä on jo kasvusuunnitelmia, niin kannattaa ehdottomasti hakea sparrauksiin. Muutamassa päivän pituisessa sparraustilaisuudessa oma kasvusuunnitelma tulee tehokkaasti myllättyä eri sparraajien eli mylläreiden toimesta ja tilaisuuksien jälkeen yrityksellä on varmastikin kirkkaampi näkemys omista hyvistä puolistaan ja kehityskohteistaan. Toki se vaatii myös yritykseltä itseltään avointa heittäytymistä mukaan. Aikaisempien vuosien osallistujat ovat kertoneet sparrauksen kohteena olemisen olevan täyttä työtä mutta erityisen antoisaa.

Kaikki tämä on siis maksutonta ja uskomme kasvunpolkujen kykyyn edistää yritysten kasvua. Usko sinäkin ja tule mukaan.


Kirjoittaja

Sampsa Laine

Liiketoimintajohtaja, Pk-yritykset
Nordea Pankki Suomi Oyj


Kommentointi