Blogi

Taipumus kasvuun on ihmisen DNA:ssa

2.6.2015

Kuva: Mauri Ratilainen

– Luovuus tuo kasvua ja kurinalaisuus tulosta, kiteyttää Vallila Interiorin hallituksen puheenjohtaja ja omistaja Anne Berner perheyrityksen kasvun teesin. Hän toimii yritysten sparrauskilpailu Kasvu Openin tuomarina muun muassa Suomen pääomasijoitusyhdistys FVCA:n toimitusjohtaja Marika af Enehjelmin kanssa.

Yksikään yritys ei kasva pakosta. Kasvu rakentuu visioista, pitkäjänteisyydestä, innovaatioista ja asiantuntemuksesta. Berner ja af Enehjelm vakuuttavat, että yritysten kasvu on myös Suomen tulevan kasvun perusta.

– Meillä on luontainen taipumus kasvuun. Se on osa ihmisen DNA:ta. Ei kukaan halua taantua. Kasvu on myös inspiraation lähde, mahdollisuus uudistumiseen ja itsensä haastamiseen, Anne Berner sanoo.

Kasvussa on koukku

Kasvu on lähtökohtaisesti energisoivaa ja uskoa luovaa. Työyhteisöissä, joissa kasvua tavoitellaan ja joissa siinä mahdollisesti on jo onnistuttu, motivaatio, ilmapiiri ja sitoutuminen ovat korkealla tasolla. Yrityksen kehittyminen ja tieto siitä, että on itse ollut saamassa kasvua aikaan, luo työhyvinvointia.

– Kasvu luo uskoa. Mutta siinä on pieni koukku. Kasvun ja kannattavuuden yhdistäminen on haaste. Kasvusta ei saa tulla itseisarvo. Jos kasvua tehdään vain kasvun takia, koko paletti voi kääntyä itseään vastaan, Berner pohtii.

– Tärkein kysymys on: Mitä haluat tehdä? Oikea vastaus ei ole, että mahdollisimman paljon rahaa. Tulos tulee siitä, että on magee juttu, jonka tulenpalavasti haluaa toteuttaa ja sitten toteuttaa sen, af Enehjelm sanoo.

Tekstin pidempi versio on julkaistu helmikuussa 2015 ilmestyneessä Kauppakamarin jäsenlehdessä.


Kirjoittaja

Reetta Mikkola

Reetta Mikkola toimii viestintäkonsulttina Medita Communication Oy:ssä, muun muassa teknologiayritysten markkinointiviestinnän parissa. Hän on tehnyt myös Kasvu Openin sisältömarkkinointia.

Aiheet

Yleinen

Avainsanat

kasvu, kasvuyritys


Kommentointi