Blogi

Vaatekokopalvelusta hitsausmaskeihin - Satakunnasta 7 yritystä mukana finaalissa

25.8.2017

Tämän vuoden Kasvu Open -finalistien joukossa on 7 yritystä Satakunnasta

Satakuntalaisilla yrityksillä on tämän vuoden Kasvu Open finalistien joukossa vahva edustus. Sadan finalistin joukossa on mukana seitsemän yritystä maakunnasta; VMP-Interior Oy Raumalta, Intlog Oy Säkylästä, Clean Steel Pori Ulvilasta ja Evermatic Oy Kankaanpäästä sekä Ficolo Oy, Plugit Finland Oy ja TailorGuide Porista. Yritykset työllistävät yhteensä 70 henkilöä. Mukana olevien yritysten keski-ikä on 7,7 vuotta. Start again -sarjassa kamppailee jopa viisi yritystä.

TailorGuide tarjoaa verkkovaatekauppojen asiakkaille mahdollisuuden ottaa itsestään mitat älypuhelimen tai tabletin avulla, minkä jälkeen henkilö saa omiin mittatietoihin perustuvat vaatekokoehdotukset eri vaatebrändeille. Palvelun avulla voidaan minimoida verkkovaatekauppojen turhat palautuskustannukset sekä auttaa verkkovaatekauppoja kasvattamaan myyntiä kohdennetun markkinointikanavan avulla. Viime vuonna perustettu TailorGuide kisaa Kasvu Openissa Startup-sarjassa.

VMP-Interior Oy suunnittelee ja rakentaa apteekkeja sekä sairaaloiden lääkehuoltotiloja, kehittäen sairaaloiden lääkelogistiikkaa ja lääketurvallisuutta. Satakunnan Kasvupolulla kunniamaininnalla palkittu yritys sai tuomaristolta kiitosta kasvunnälästä ja kasvukyvystä. Jo vuona 1996 perustettu VMP-Interior Oy:n tuotteet ja palvelut muokkautuvat tulevaisuuden kasvaviin tarpeisiin sekä kansainvälistymiseen robotiikan ja teknologian avulla.

Satakunnan Kasvupolun voittanut, teollisuuden voimalaitoskattiloiden hyötysuhdetta ja tehoa parantava Clean Steel Pori Oy kehittänyt menetelmän kattiloiden lämmönsiirtopintojen puhdistamiseen. Tuomaristo luonnehti yritystä trendikkääksi cleantech-yritykseksi, jonka innovatiiviset tuotteet ja palvelut synnyttävät toivottua ekologisuutta ja ohjaavat asiakkaita kohti kestävämmän kehityksen tuomia etuja.

Hitsauksessa käytettävien suojainten kehittäjä ja valmistaja Evermatic Oy tähtää maailman tunnetuimmaksi suojainvalmistajaksi. Jo nyt kansainvälisillä markkinoilla toimiva yritys hakee entistä vahvempaa jalansijaa erityisesti Venäjän markkinoilla.

Ulvilassa vanhassa puolustusvoimien kallioluolastossa toimiva Ficolo Oy auttaa yrityksiä muuttamaan liiketoimintamallinsa pilveen varmistamalla palveluntarjoajille turvallisen alustan verkkopalveluiden tuottamiselle. Vuonna 2011 perustettu yritys työllistää tällä hetkellä 12 henkilöä.

Intlog Oy:n Quick House Solutions on patentoitu konttiratkaisu, jonka erityisominaisuutena on sen taittuminen sivuseinistä pieneen kuljetuskokoon. Näin ollen merirahtikontissa voidaan kuljettaa yhtä aikaa peräti kahdeksaa konttia. Konttiin voidaan rakentaa wc-, suihku-, sauna tai työskentelytiloja. Pieneen tilaan taittuva kontti soveltuu erinomaisesti mm. avustusjärjestöjen kriisinhallintajoukkojen käyttöön.

Porilainen Plugit Finland Oy:llä on ratkaisuja sähköautojen älykkääseen lataamiseen. Porin lisäksi Tampereella ja Kirkkonummella toimiva yritys toimittaa sähkö- ja hybridiautojen latausjärjestelmiä ja tiedon keruuta asiakkailleen. Tärkeimmät asiakkaat ovat autoalan jälleenmyyjät, rakennusyhtiöt ja sähköyhtiöt.  Plugit on asentanut jo yli 1500 latauspistettä Suomessa ja on maan suurin toimija alalla. 


Kirjoittaja

Jaana Seppälä

Operatiivinen johtaja, Kasvu Open

Aiheet

Yleinen

Avainsanat

finalisti, kasvu


Kommentointi