Blogi

VRT löysi Kasvu Openista toimitusjohtajan ja rahoittajan

4.3.2016

VRT Finland Oy:n perustajajäsen Kirsi Hänninen kertoo, että VRT:n tekniikalla saadaan havainnollisesti selville vedenalaisten rakenteiden kuten satamalaiturien, patojen, putkilinjojen ja siltojen kunto.

Alussa oli Kirsi Hänninen, Olli Auer ja bisnesidea. Hänninen ja Auer olivat kyllästyneet sukeltajien kuvaamiin videoihin, joissa kuului huohotusta ja näkyi sameaa vettä sekä mahdollisesti halkeama jossain päin sataman muuria tai siltapilaria. Täytyi olla jokin helpompi ja turvallisempi tapa tutkia vedenalaisia rakenteita. Tarpeesta syntyi kaikuluotaukseen ja etenkin luotausdatan digitaaliseen käsittelyyn liittyvä tekniikka, joka on ainutlaatuinen maailmassa.

– Me oltiin insinöörejä Ollin kanssa. Kehitettiin tämä tekniikka, myytiin yksittäinen mittauskeikka, sitten mitattiin se ja sama uudelleen. Toimittiin täysin tulorahoituksella eikä ollut minkäänlaista ajatusta eikä resursseja skaalata toimintaa isosti, muistelee VRT:n alkuvaiheen toimitusjohtaja ja nykyinen CTO Kirsi Hänninen.

Yrittäjien silmät avautuivat Startup Saunassa. Huippusparraajat saivat Hännisen ja Auerin näkemään, että palvelulla voisi olla maailmanlaajuiset markkinat, mutta maailman valloittamiseen tarvittaisiin aivan erilainen asenne ja resurssit.

– Jos silmät avautuivat Startup Saunassa, niin käytännön resurssit löytyivät Kasvu Openin myötä. Sieltä löysimme sekä rahoittajan kasvulle että toimitusjohtajaksi Niko Tuomisen, sanoo Hänninen.

Vuonna 2013 Kasvu Openiin osallistuessaan yrittäjät jo tiesivät, että he haluavat kasvattaa yritystä. He myös tiesivät suunnilleen, millaisia resursseja siihen tarvittaisiin. Kasvu Openiin ei kuitenkaan lähdetty etsimään toimitusjohtajaa ja rahoittajaa, mutta niin vain kävi. Kasvu Openiin suhtauduttiin kilpailuna ja kilpailussa ensimmäinen sija kiinnostaa aina enemmän kuin toinen sija. VRT voitti Kasvu Open -kilpailun Start Again -yrityssarjan vuonna 2013.

Kahdessa vuodessa kymmenkertaiseksi

Kasvu Openin jälkeen VRT:n liikevaihto on kasvanut sadasta tuhannesta eurosta miljoonaan ja henkilöstömäärä kasvanut kahdesta kahteentoista. Lähivuosina kasvu näyttäisi kiihtyvän. VRT:n johtoa on kutsuttu puhumaan lukuisiin tilaisuuksiin. Voiton tuomasta julkisuudesta on ollut monenlaista apua.

– Kasvu Openin tapaisessa tapahtumassa saa hyvää sparrausta ja hissipuhetta harjoitellessa oppii kiteyttämään liikeidean. Sparrauksissa saa ristiriitaistakin palautetta, eli pitää itse funtsia mikä palaute on järkevää. Yrittäjän on pidettävä koko ajan mielessä millainen haluaa olla ja seurattava omaa intuitiota. Ohjeena voisi olla: kysy, kuuntele ja opi, sekä valitse itse. Jos VRT olisi nyt samassa tilanteessa kuin 2013, niin osallistuisin Kasvu Openiin, varsinkin kun Kasvu Open on kehittynyt paljon sen jälkeen, sanoo Hänninen.


Kirjoittaja

Tommi Pitenius

Viestintäkonsultti, Medita Communication Oy

Aiheet

Kasvun Osaajat -ohjelma, Yleinen

Avainsanat


Kommentointi