Kasvu Invitation: Kansainvälistyminen ja rahoitus

Kansainvälistymisen ja rahoituksen työpajassa syvennytään mm.erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin sekä konkreettisiin askeliin kansainvälisen kasvun rakentamisessa.

Ilmoittaudu mukaan

Kasvu Invitation: Kansainvälistyminen ja rahoitus

 • 11.9.2018
  Klo 9-16

  Varma, Salmisaarenranta 11, 00180 Helsinki

Kasvu Invitation: kansainvälistyminen ja rahoitus

Yli 80 % sparrauksessa mukana olleista yrityksistä tavoittelee kansainvälistä kasvua. Mitä globaali bisnes vaatii ja mihin kannattaa varautua? Miten kansainvälistä kasvua tehdään ja miten sitä johdetaan? Mitä rahoituksen näkökulmasta kannattaa ottaa huomioon?  Kansainvälistyminen asettaa bisnekselle uusia vaatimuksia ja tarvitaa uudenlaista osaamista. Kasvu ylipäänsä, suuntautui se sitten ulkomaille tai rajojen sisälle, vaatii usein rahoitusta. Kansainvälistymisen ja rahoituksen Kasvu Invitation -työpajapäivässä keskitytään kansainvälistymisen ja rahoituksen teemoihin vanhvan kumppanijoukon avulla. Kumppaneina vuoden 2018 Kansainvälistymisen ja Rahoituksen Kasvu Invitation -ohjelmassa toimivat Berggren, DHL Express, Export Maker, Midventum sekä Vauraus Suomi.

 

Kansainvälistymisen ja rahoituksen Invitation -ohjelman kumppaneina

Berggren 
Berggren on täyden palvelun IPR-talo, jolta saat kaikki immateriaalioikeudelliset palvelut. Suojaamalla ideoihisi, brändeihisi ja muotoiluun liittyvät immateriaalioikeudet saat uusia mahdollisuuksia kehittää niistä menestyvää liiketoimintaa. Hyödyntämällä immateriaalioikeuksiasi saat enemmän edellytyksiä erottautua kilpailijoistasi, kasvaa markkinoilla, herättää rahoittajien mielenkiinnon ja kansainvälistyä. Kaupallistamalla IPR-omaisuuttasi voit tavoitella lisää hyötyä ja tuottoja investoinneista. IPR-talomme yli 160 asiantuntijaa hoitavat globaaleja toimeksiantoja kaikilla eri toimialoilla ja auttavat yrityksiä eri kasvuvaiheissa.

DHL Express
Autamme kaikenkokoisia yrityksiä kansainvälistymään ja tavoitteenamme on laajentaa asiakkaittemme liiketoimintaa. DHL Expressin pikakuljetuspalvelu sopii erinomaisesti myös  kansainvälistyville verkkokauppiaille.

Midventum
Midventum on yrityksen omistajan kumppani yrityksen arvoon liittyvissä asioissa. Avustamme yrityksiä hankkimaan pääomia ja rahoitusta Suomesta sekä ulkomailta, toimimme neuvonantajana yrityskauppojen suunnittelussa ja toteutuksessa, suunnittelemme ja toteutamme yrityksen arvon kannalta keskeisiä omistusrakennejärjestelyjä sekä sparraamme yrityksen omistajaa rahoitusasiantuntijana yrityksen arvon kehittämisessä.

Export Maker
Export Maker on suomalainen kansainvälisen liiketoiminnan kumppani, joka tarjoaa asiakkailleen käytännönläheisiä palveluita erilaisissa kansainvälisen liiketoiminnan kartoittamiseen, käynnistämiseen ja kehittämiseen liittyvissä tilanteissa. Päämarkkina-alueitamme ovat Itä-Eurooppa ja Venäjä, Pohjoismaat, Lähi-itä, Keski- ja Etelä-Eurooppa ja Kiina.

Vauraus
Vauraus välittää yrityksille lainarahoitusta. Vauraus on perustettu tarpeisiin tehostaa suomalaisen PK-sektorin yritysrahoitusta ja kasvua sekä tarjota samalla läpinäkyvä ja tasaisesti tuottava pörssisuhdanteista riippumaton sijoitusmuoto sijoittajille. Vauraus on alansa pioneeri ja välittänyt joukkorahoitteisia yrityslainoja Suomessa jo vuodesta 2013. Meille on tärkeää olla mukana tukemassa talouskasvua ja yrittäjyyttä, pienestä suureen yritykseen. Usein toimimme osana kokonaisrahoitusratkaisua ja teemme yhteistyötä pankkien ja muiden rahoittajien kanssa".

Ilmoittaudu mukaan

Ohjelma

 • 9:00

  Verkostoitumista ja aamukahvia

 • 9:30

  Päivän yhteinen aloitus HR & Johtamisen Kasvu Invitation -ohjelman kanssa

  Päivän aikataulu, tavoitteet ja työpajojen esittely

  Puheenvuoro Karoliina Jarenko, Filosofian Akatemia

 • 11:00

  Työpaja 1

  Midventum pöytä 1: Pääomasijoittajaneuvotteluihin valmistautuminen ja pääomien hankkiminen Suomesta ja ulkomailta kasvun rahoittaminen ja rahoituksen hankkiminen markkinaehtoisilta suomalaisilta sekä ulkomaisilta rahoittajilta

  Midventum pöytä 2: Yrityksen myyntiin tai yritysostoon valmistautuminen sekä yrityskaupan toteuttaminen kasvun ja kehityksen välineenä. Yrityksen omistusrakenteet ja niiden suunnittelu yrityksen arvon kehittämisessä

  Export Maker pöytä 1: Miten rakentaa kansainvälistymispolku (kansainvälistymisstrategia)?

  Export Maker pöytä 2: Miten lähteä käytännössä toteuttamaan toimenpiteitä kansainvälisillä markkinoilla?

  DHL Express pöytä 1: Kansainväliset kuljetukset ja logistiikka

  DHL Express pöytä 2: Verkkokaupan kuljetukset kansainvälisille markkinoille

  Berggren pöytä 1: Mitä asioita tulee ottaa huomioon IPR:n ja sopimusten suhteen kansainvälistyessä?

  Berggren pöytä 2: Yrityksen IPR-toolkit – miten suojaat yrityksesi ainutlaatuisuustekijät ja herätät sijoittajan/rahoittajan huomion?

  Vauraus pöytä 1: Rahoitus, kuinka varmistaa rahoitus eri tilanteissa yrityksen elinkaarella ja millaisia vaihtoehtoja on olemassa?

  Vauraus pöytä 2: Case-kuvauksia kuinka varmistaa rahoitus eri tilanteissa yrityksen elinkaarella ja millaisia vaihtoehtoja on olemassa?

 • 11:30

  Työpaja 2

 • 12:00

  Lounas

 • 13:00

  Työpaja 3

 • 13:30

  Työpaja 4

 • 14:00

  Työpaja 5

 • 14:30

  Työpaja 6

 • 15:00

  Yhteenveto päivän työpajoista ja Verkostoitumista

  Päivän parhaat oivallukset ja opit työpajojen keskusteluista

 • 16:00

  Päivä päättyy

Karnevaali Ohjelma

Ohjelma tarkentuu. Pidätämme oikeudet muutoksiin.