Usein kysytyt kysymykset

Mikä, miksi, milloin?

Vastaamme Kasvu Open Karnevaalia koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.


Mitä Karnevaalissa tapahtuu?

Karnevaali huipentaa Kasvu Openin noin vuoden mittaisen toimintakauden. Esillä ovat 100 kasvuhakuista yritystä, jotka on seulottu Kasvupolulta eri puolilta Suomea ja eri toimialoilta. Finalistiyritykset pitchaavat, saavat sparrausta ja tuomaristo haastaa heitä myös yleisön edessä "Karhunpesässä". Lopulta valitaan kasvunäkymiltään lupaavimmat yritykset Start again- ja Startup -sarjoissa. Lisäksi järjestetään verkostoitumisen paikkoja, kuullaan useita herättäviä puheenvuoroja, jaetaan muita kasvua tukevia palkintoja ja viihdytään muun ohjelman parissa. Karnevaalin 2017 ohjelma on parhaillaan muotoutumassa, julkaisemme sen pian!

Miten pääsen mukaan?

Ilmoittautumalla tästä linkistä. Karnevaali 2017 on kaksipäiväinen, mutta myös kaksivaiheinen. Keskiviikkona 25.10. paikalla ovat Kasvu Open -prosessiin kaudella 2017 osallistuneet yritykset, myllärit ja yhteistyökumppanit. Keskiviikon verkosto-ilta sekä torstai 26.10. ovat avoimia myös Kasvu Open -verkostolle vuosien varrelta sekä muulle yleisölle.

Ketä on paikalla?

Kasvu Open kokoaa yhteen valtakunnallisen kasvuyritysverkoston, jota se on kartuttanut vuodesta 2011 saakka. Käytännössä se tarkoittaa eri aloilla ja vaiheissa olevia yrittäjiä, eri alojen asiantuntijoita ja yrityskasvusta kiinnostuneita tahoja laajalla kirjolla. Kasvu Open Karnevaaliin ovat tervetulleita kaikki verkoston jäsenet: sparraukseen hakeneet yritykset, finalistit, myllärit eli yritysten sparraajat, tuomaristot, yhteistyökumppanit alueittain ja valtakunnallisesti ja muitakin tahoja, jotka ovat osallistuneet Kasvu Openin eteenpäin viemiseen. Tapahtumaan osallistui vuonna 2016 noin 1800 verkoston jäsentä.

Mistä saan lisätietoa Kasvu Open -finalistiyrityksistä?

Kasvu Openin Finalistit-sivulta. Paras tapa tutustua yrityksiin on osallistua Karnevaaliin, jossa pääsee kuulemaan niiden pitchejä. Finalistisivu päivittyy sitä mukaa, kun tämän vuoden finalisteja valitaan kevään ja kesän mittaan.

Ketkä päättävät Kasvu Open -voittajista?

Kasvupolkujen voittajasta ja kunniamaininnan saajasta on päättänyt kunkin polun alueellinen tai toimialakohtainen tuomaristo. Niiden lisäksi Kasvupolkujen tuomaristot nimesivät vielä muutaman yrityksen, joissa on heidän mielestään potentiaalia. Näiden suositusten pohjalta valtakunnallinen tuomaristo käy yritykset läpi vielä siten, että finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä. Karnevaalin finaalissa voittajista Start again- ja Startup -sarjoissa päättää valtakunnallinen tuomaristo.

Mikä on Suomen Kasvupalkinto?

Suomen Kasvupalkinto jaetaan Karnevaalissa yritykselle tai henkilölle, joka on tehnyt rohkeita avauksia viennin, uusien työpaikkojen ja innovaatioiden edistämisessä sekä on poikkeuksellisella tavalla nostanut Suomen taloutta kasvuun. Valinnan tekee Kasvu Open Board.