Biotalouden Kasvupolku®

Biotalouden Kasvupolun kumppanit hakevat Kasvupolulle innovatiivisia bioalan kasvuyrityksiä, joissa olisi potentiaalia myös uusiksi kumppaneiksi. Mikäli yritykselläsi on halua kasvaa ja kiinnostusta löytää uusia kumppaneita, on Biotalouden Kasvupolku® paikkasi! 

Tähtääkö yrityksesi biotalouden huipulle?

Biotalouden Kasvupolku®-sparraukseen valitaan mukaan 15 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa yritystä, jotka saavat kahden päivän ajan maksutonta tukea liiketoiminnan kehittämiseen yrityselämän asiantuntijoilta. Kasvu lähtee yrittäjän omista lähtökodista, oli tavoitteena sitten kasvattaa yrityksen liikevaihtoa, henkilöstömäärää, lanseerata uusi tuote tai selvittää kansainvälistymisen mahdollisuuksia.

Tutustu Kasvupolun voittajiin

Tiedote

Mikä Kasvupolku®?

Kasvupoluksi kutsutaan Kasvu Openin alue- tai toimialakohtaista tapahtumakokonaisuutta. Kasvupolku käsittää yleensä starttitilaisuuden, kaksi sparrauspäivää eli Kiitorataa sekä semifinaalin, josta kaksi lupaavinta yritystä etenee valtakunnalliseen Kasvu Open -finaaliin. Kiitoradoilla yritykset kohtaavat eri alojen asiantuntijoita eli mylläreitä 45 minuutin mittaisissa luottamuksellisissa tapaamisissa. Tutustu sanastoon ja usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lisätietoa Kasvupolusta

Biotalouden tulevaisuuden suuret kasvuyritykset

Biotalous hyödyntää luonnosta saatavia uusiutuvia materiaaleja sekä kehittää ja ottaa käyttöön niihin liittyviä innovaatioita ja teknologioita. Biotalous merkitsee suomalaisille 100 miljardin euron vuosituotantoa, lisää vientiä, 100 000 uutta työpaikkaa ja hyvinvointia ympäristöä kunnioittaen. Biotalouden Kasvupolku® hakee innovaatioita, ideoita ja liiketoimintamalleja, jotka vastaavat tähän tarpeeseen. Erityisen kiinnostuneita Kasvupolun kumppanit ovat innovatiivisista toimijoista, jotka laajentavat sellu-, paperi-, energia- tai metsäteollisuutta, bioteknologiaa tai kiertotaloutta. Myös uudet palvelumallit ja digitaaliset ratkaisut biotalouden puolelle herättävät kiinnostusta kumppanien keskuudessa. 

Mikäli yrityksesi toimintaperiaatteena on materiaalien arvokas käyttö tai lisäarvon luominen käytetylle materiaalille, tämä Kasvupolku haastaa sinut mukaan terästämään kasvusuunnitelmaasi ja nostamaan sen uudelle tasolle.

Kasvupolun kumppanit äänessä

Miksi olemme kumppaneina Biotalouden Kasvupolulla?

"Valmet on teknologiajohtaja ja kehityksen tiennäyttäjä palvelemillaan paperi-, kartonki-, sellu-, biotuote- ja energia-teollisuuden aloilla. Jotta tämä asema pystytään säilyttämään ja sitä vahvistamaan, uusiutuminen ja uudet innovaatiot ovat must. Kaikkea tarvittavaa osaamista ei voi löytyä oman talon sisältä, erilaiset verkostot ja kumppanuudet mukaan lukien start-up firmat ovatkin ensiarvoisen tärkeitä kaikessa kehitystyössä." Ari Saario, Tutkimus- ja kehitysjohtaja, Valmet Oyj

"Metsä Group on metsäbiotalouden edelläkävijä, joka jalostaa suomalaista, uusiutuvaa raaka-ainetta maailmanmarkkinoille ja tuottaa merkittävän osan suomalaisesta bioenergiasta. Metsä Group pohjaa oman toimintansa biotalouteen ja haluaa siksi tukea biotalouden alueella toimivia, kasvua tavoittelevien yrityksiä." Katariina Kemppainen, ‎Kehitysjohtaja, Metsä Fibre Oy

Miksi sinun kannattaa hakea mukaan?

"Jokainen osallistuja saa varmuudella ainakin hyvää sparrausta ja mielenkiintoisia kontakteja, ja palasten osuessa kohdalleen mahdollisuuden luoda ihan oikeaa bisnestäkin."​ Ari Saario, Tutkimus- ja kehitysjohtaja, Valmet Oyj

"Moneen kertaan todennettu Kasvupolku-konsepti tarjoaa tehokkaan tavan verkostoitua,  oppia ja saada palautetta omasta kasvutavoitteesta ja strategiasta biotaloutta tuntevilta johtajilta ja asiantuntijoilta." Katariina Kemppainen, ‎Kehitysjohtaja, Metsä Fibre Oy

Miten pääsen mukaan Kasvupolulle?

Voit hakea mukaan Biotalouden Kasvupolku®-sparraukseen täyttämällä hakulomakkeen 2.3.2017 mennessä. Kasvupolulle hakeneet yritykset saavat kutsun Kasvupolun starttiin, jossa he pääsevät pitchaamaan yrityksensä ja kasvusuunnitelmansa Kasvupolun tuomaristolle. Startti järjestetään 7.3.2017 Espoossa (Technolopolis Innopoli 2). Startin lopuksi tuomaristo valitsee ne 15 yritystä mukaan Kasvupolulle, jotka onnistuivat vakuuttamaan heidät hakemuksillaan ja pitchauksillaan.

Valintakriteereissä painottuu yrityksen kasvusuunnitelma. Tärkeimpiä painotettavia asioita ovat kasvun nälkä, kasvupotentiaali (markkinatilanne, kansainvälistymismahdollisuudet, tiimi), skaalautuvuus, uskottavuus, ajankohtaisuus, disruptiivisuus ja omintakeisuus.

Kasvupolun tuomaristo

Biotalouden Kasvupolun tuomaristoon kuuluvat:

Kasvupolun aikataulu

Kasvupolulle mukaan valituille yrityksille järjestetään sparrausta 6.4. Jyväskylässä ja 25.4. Espoossa Kiitorata-nimisissä työpajapäivissä. Kiitoradoilla eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä yhteensä 10x45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Voit tutustua päivän mylläreihin Kiitoratapäivien tapahtumasivuilta.

Voittajat jatkavat kilpailua valtakunnallisessa Kasvu Open 2017 -kilpailussa. Kasvupolun tuomaristo valitsee lopuksi kaksi voittajaa, jotka julkistetaan toisen Kiitoratapäivän lopuksi 25.4. Espoossa. Tästä semifinaalista voittajat etenevät valtakunnalliseen Kasvu Open 2017 -finaaliin.

Kasvupolun tiedote

Kasvupolulle valitut yritykset - tiedote

Haluan kuulla lisää Kasvupolusta!

Satu Haka
Biotalouden Kasvupolku® -fasilitaattori
050 304 8779
satu.haka@roihu.com

Miksi olemme kumppaneina Biotalouden Kasvupolulla?

"Valmet on teknologiajohtaja ja kehityksen tiennäyttäjä palvelemillaan paperi-, kartonki-, sellu-, biotuote- ja energia-teollisuuden aloilla. Jotta tämä asema pystytään säilyttämään ja sitä vahvistamaan, uusiutuminen ja uudet innovaatiot ovat must. Kaikkea tarvittavaa osaamista ei voi löytyä oman talon sisältä, erilaiset verkostot ja kumppanuudet mukaan lukien start-up firmat ovatkin ensiarvoisen tärkeitä kaikessa kehitystyössä." Ari Saario, Tutkimus- ja kehitysjohtaja, Valmet Oyj

Moneen kertaan todennettu Kasvupolku-konsepti tarjoaa tehokkaan tavan verkostoitua,  oppia ja saada palautetta omasta kasvutavoitteesta ja strategiasta biotaloutta tuntevilta johtajilta ja asiantuntijoilta.

Kasvupolulle valitut yritykset

Kasvupolun voittajaksi valittiin Montisera Oy ja kunniamaininnan sai Volter Oy. Muut Kasvupolulla asiantuntijoiden sparrausta saaneet yritykset olivat Exportin Oy, SansOx Oy, Gascow, Suomen Mobiilimurskaus Oy, Ecopulp Finland Oy, Jarmat Oy, Charcoal Finland Oy, Eevia Oy, Misdeal Oy/Woobs, Efirec Oy, Mahogany Oy ja Biojäteperäisten tuhkien maa-alkalointi/Biominerals Oy.

Fiiliksiä sparrauksesta

”Kasvu Openista opimme sen, että teknologiaosaaminen tarvitsee tuekseen vahvan markkinointistrategian ja selkeän viestin.” Envor Protech Oy:n Partneri ja Myyntijohtaja, Mika Laine. Envor Protech Oy on Biotalouden Kasvupolku® -voittaja ja Kasvu Open 2016 finalisti.

Kasvu Open Karnevaali 2017

Olemalla mukana Kasvu Open Karnevaalissa varmistat oman paikkasi koko Suomen kasvuyritysverkoston kohtaamisessa.

Ohjelmaan tulee tarkennuksia.

Lue lisää ja tule mukaan