Pirkanmaan Kasvupolku® 2018

Kasvu Openissa yrityksen iästä, koosta tai toimialasta huolimatta jokainen yrittäjä saa kasvuidealleen maan parhaat onnistumisen edellytykset. Kaikki on kiinni omasta kasvutahdosta, intohimosta ja sisusta. Me tuomme sparrauksen, rahoittajat ja osaajat.

Hae mukaan Kasvupolulle

Kirkasta kasvusuunnitelmasi.

Pirkanmaan Kasvupolku®-sparraukseen valitaan mukaan 15 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa yritystä, jotka saavat kahden päivän ajan maksutonta tukea liiketoiminnan kehittämiseen. Kasvu lähtee yrittäjän omista lähtökodista, oli tavoitteena sitten kasvattaa yrityksen liikevaihtoa, henkilöstömäärää, lanseerata uusi tuote tai selvittää kansainvälistymisen mahdollisuuksia.

Mikä Kasvupolku®?

Kasvupoluksi kutsutaan Kasvu Openin alue- tai toimialakohtaista tapahtumakokonaisuutta. Kasvupolku käsittää yleensä starttitilaisuuden, kaksi sparrauspäivää eli Kiitorataa sekä semifinaalin, josta kaksi lupaavinta yritystä etenee valtakunnalliseen Kasvu Open -finaaliin. Kiitoradoilla yritykset kohtaavat eri alojen asiantuntijoita eli mylläreitä 45 minuutin mittaisissa luottamuksellisissa tapaamisissa. Tutustu sanastoon ja usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lisätietoa Kasvupolusta

Mikä on Pirkanmaan Kasvupolku®?

Kasvu Open on Suomen suurin pk-yritysten kasvun tukemisen sparrausohjelma, joka auttaa maksutta kasvuhaluisia yrityksiä niiden kasvusuunnitelman pohjalta. Kasvuohjelmia eli Kasvupolku®-ohjelmia järjestetään ympäri Suomen.

Pirkanmaan Kasvupolku®-sparraukseen voivat hakea mukaan kaikki kasvunälkäiset alueen yritykset ikään, kokoon tai toimialaan katsomatta. Mukaan odotetaan erityisesti yrityksiä, jotka voivat hyödyntää, hyödyntävät jo tai tuottavat lisätyn- ja virtuaalitodellisuuden (AR/VR) ratkaisuja kasvun tekemiseksi. Juuri nyt on tärkeää innovoida uusia tapoja hyödyntää AR/VR-teknologiaa ja löytää tarinankerronnan muodot, jotka toimivat ja ovat vahvasti elämyksellisiä. Katso alta esimerkkien kautta, mitä AR/VR mahdollistaa ja hakulomaketta täyttäessä pohdi, miten teknologia voisi näkyä teillä mikäli ei jo näy.

Virtuaalinen todellisuus (Virtual Reality) on erinomainen työkalu esimerkiksi kaupunkisuunnittelussa, jossa talojen lisääminen tai poistaminen kaupungin 3D-mallista on helppoa ja sen avulla saadaan todellisuutta vastaava kuva, miltä uusi kaava näyttää. Terveydenhoidossa ja koulutuksessa varhaisia virtuaalisen todellisuuden esimerkkejä ovat simulaattorit.

Lisätyn todellisuuden (Augmented Reality) avulla saadaan lisättyä ympäristöön virtuaalisia elementtejä mobiililaitteiden avulla ja näitä ominaisuuksia voidaan käyttää esimerkiksi lisäämällä kaupungin rakennuksiin niiden energiatietoja ja aukioloaikoja. Teollisille yrityksille lisätyn todellisuuden teknologiat voivat parantaa yrityksen tuotteiden loppuarvoa ja nopeuttaa koko tuotantoketjua. Käyttökohteita voivat olla esimerkiksi koneistuksen ja tuotannon, etähuollon, virtuaalisen koulutuksen ja yhteistyön, tehtaan suunnittelun, turvallisuuden sekä testauksen ja digitaalisten prototyyppien luominen.

Hakemusten perusteella alueellinen tuomaristo valitsee mukaan 15 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa yritystä, jotka saavat kahden päivän ajan maksutonta sparrausta kasvun Kiitoradoilla Suomen liike-elämän asiantuntijoilta. Nämä kokeneet “myllärit” auttavat yrityksiä löytämään kasvun eväitä ja kontakteja luottamuksellisesti kahdenkeskisissä tapaamisissa.

Miten pääsen mukaan Kasvupolulle?

Voit hakea mukaan Pirkanmaan Kasvupolku®-sparraukseen täyttämällä hakulomakkeen 2.4.2018 mennessä. Kaikille mukaan hakeneille ilmoitetaan valinnoista haun päätyttyä.  Valintakriteereissä painottuu yrityksen kasvusuunnitelma. Tärkeimpiä asioita ovat kasvun nälkä, kasvupotentiaali (markkinatilanne, kansainvälistymismahdollisuudet, tiimi), skaalautuvuus, uskottavuus, ajankohtaisuus, mahdollisuus vaikuttaa markkinaan ja omintakeisuus.

Kasvupolun aikataulu

Kasvupolulle mukaan valituille yrityksille järjestetään sparrausta kahdessa Kiitorata-nimisessä työpajapäivässä 26.4.2018 ja 22.5.2018 Tampereella. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa yhteensä 10 mylläriä 45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Päivien myllärit päivittyvät Kiitoratapäivien tapahtumasivuille.

Kasvupolun tuomaristo valitsee lopuksi Kasvupolun päättävässä semifinaalissa 6.6.2018 Tampereella kaksi voittajaa. Tästä semifinaalista voittajat etenevät valtakunnalliseen Kasvu Open 2018 -finaaliin, joka huipentuu Kasvun Karnevaaliin Jyväskylässä 24.-25.10.2018

Kysyttävää? Ole yhteydessä.

Pirkanmaan Kasvupolku® -fasilitaattori
Satu Haka
050 304 8779
satu.haka@kasvunroihu.fi

Kasvu Open Karnevaali 2018

Olemalla mukana Kasvu Open Karnevaalissa varmistat oman paikkasi koko Suomen kasvuyritysverkoston kohtaamisessa.

Ohjelmaan tulee vielä tarkennuksia.

Lue lisää ja tule mukaan