Kasvu Open -sanasto

Kasvu Open -sanasto selventää käyttämäämme terminologiaa.


Kasvupolku®

Kasvupolku® on alueellinen tai toimialakohtainen kasvun sparrausprosessi. Kasvupolku®-kokonaisuus käsittää pääsääntöisesti neljä tapahtumapäivää: starttitilaisuuden, kaksi Kiitoratapäivää ja semifinaalin, josta kaksi parasta yritystä etenee valtakunnalliseen finaaliin. Kiitoratapäivien määrä voi myös vaihdella.

Kiitorata

Kiitoradaksi kutsutaan menetelmää, jossa 5 yritystä tapaa päivän aikana 5 eri asiantuntijaa. Jokainen yritys tapaa yhden asiantuntijan kerrallaan 45 minuutin mittaisessa henkilökohtaisessa ja luottamuksellisessa tapaamisessa. Kiitoradalla ovat mukana kaikki Kasvupolulle valitut yritykset sekä eri alojen asiantuntijat. Yhteisessä aloituksessa yritykset pääsevät pitchaamaan omaan kasvusuunnitelmansa ja myllärit esittäytymään.

Myllärit

Myllärit ovat osaamisensa todistaneita alansa asiantuntijoita. Myllärit vaihtuvat Kiitoratapäivien teemojen mukaan. Taustaltaan he ovat esimerkiksi enkelisijoittajia, myynnin osaajia, markkinoijia, eri maiden ja kansainvälistymisen tuntijoita, vientiyritysten johtajia, toimitusjohtajia ja strategian sparraajia. Finalistit tapaavat heitä Kiitoratapäivien sparraushetkissä.

Sparraus

Sparraus tarkoittaa myllärin ja yrityksen välistä keskustelua, jossa mylläri haastaa yritystä ajattelemaan uusia vaihtoehtoja liiketoiminnassaan. Sparrauksessa myllärit antavat oman näkemyksensä yrityksen liiketoiminnasta, miten sitä voisi kehittää, mihin kannattaa panostaa enemmän ja mitkä voisivat olla yrityksen seuraavat askeleet. Sparraus pohjautuu mm. Jyväskylän yliopistossa kehitettyyn metodiin.

Kasvu Open -semifinaali

Alueellisen tai toimialakohtaisen Kasvupolun päätöstilaisuus, jossa valitaan polun voittaja ja kunniamaininnan saaja. Em. semifinalistit etenevät valtakunnalliseen Kasvu Open -finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Kasvu Invitation

Kasvupolun jälkeen sparrausta kasvun suurimpiin osaamistarpeisiin mukaan valituille yrityksille. Asiantuntijoiden johdolla näkökulmia ratkaisukeskeisesti, yhdessä toisten yritysten kanssa tiiviisti yhteen teemaan keskittyen.

Kasvu Open Tuomari

Koska haemme Suomen kasvuhaluisinta, uskottavimman suunnitelman omaavaa kasvuyritystä, tarvitsee prosessi myös tuomarit. Alueellisilla ja toimialakohtaisilla Kasvupoluilla on omat tuomaristonsa, jotka koostetaan alueen/toimialan asiantuntijoista. Lisäksi valtakunnallisessa finaalissa on oma tuomaristo.

Kasvu Open Karnevaali

Kasvu Open -toimintakauden päätös ja valtakunnallinen finaali, jossa valitaan voittajat Start Again-ja Startup -sarjoissa. Finalistien joukko koostuu alueellisten ja toimialakohtaisten Kasvupolkujen parhaimmistosta.

Kasvu Open Karnevaali 2018

Olemalla mukana Kasvu Open Karnevaalissa varmistat oman paikkasi koko Suomen kasvuyritysverkoston kohtaamisessa.

Ohjelmaan tulee vielä tarkennuksia.

Lue lisää ja tule mukaan