Uutiset

Kasvuintoa Etelä-Savosta ─ Nämä 15 yritystä läpäisivät asiantuntijaseulan

23.3.2018

Yritysten kasvuohjelmaan Etelä-Savon Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä 38 hakijan joukosta. Tavoitteena kasvuohjelmassa on löytää ne firmat, jotka suunnitelmallisesti pyrkivät kehittämään toimintaansa. Yksi polulle valituista yrityksistä on Oioi, joka on kehittänyt seinänkokoisen kosketuspinnan. Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi ovat Observis Oy, OiOi, Metsä-Kiesit Oy, Kimutec Oy, Mikvet Oy, Mikkeli Siivotaan Oy sekä Metatavu Oy Mikkelistä, Green Trail Oy sekä Noppa Clean Oy Pieksämäeltä, Vesihuoltotekniikka Kotilainen Oy, Oy Esmarin Composites Ltd sekä SkyGuide Savonlinnastasta, Jukotech Oy Juvalta, Punkaharjun Puutaito Oy sekä Matkailutila Naaranlahti Punkaharjulta.

Valittujen yritysten liikeideat liittyvät mm. sovellusten kehittämiseen, monikäyttöisten yhdistelmämateriaalien valmistamiseen, puunkorjuuseen, digitaalisten installaatioiden tekemiseen ja kiinteistöjen tutkimuspalveluihin.

Tuomariston puheenjohtaja Anne Gustafsson-Pesonen Xamkin Pienyrityskeskuksesta, linjasi tuomariston korostaneen firmojen näkemystä kasvun saavuttamiseksi ─ sekä tietenkin firmojen kasvuhalua.

“Kasvun potentiaalin ja tahtotilan tulee oikein kuultaa läpi. Yrityksellä oman kasvun tahtotilan on oltava mukana tekemisen meiningissä,” Gustafsson-Pesonen painottaa.

Tuomaristoon kuuluvat Gustafsson-Pesosen lisäksi Mikko Pynnönen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta, Antero Peiponen Rantasalmen kunnasta, Markus Vesterinen Pieksämäen kaupungilta, Janne Weander Savonlinnan kaupungilta, Teppo Leinonen Etelä-Savon Kauppakamarista, Nina Rasola Suomen Yrittäjät ry:stä, Juha Pulliainen Etelä-Savon ELY-keskuksesta, Mika Hasu Nordeasta sekä Juha Kauppinen Miksei Oy:stä.

Yksi mukaan valituista yrityksistä on Mikkelissä päämajaansa pitävä OiOi, joka kehittää mm. seinänkokoisia kosketuspintoja ja installaatioita. Yrityksen kehittämät tuotteet mahdollistavat vuorovaikutuksen, jolloin esimerkiksi taidemuseon seinämaalaus herää kosketuksesta eloon. Sami Kämppi, yrityksen perustaja, odottaa sparraukselta erityisesti avointa keskustelua.

“Me tunnetaan tuotteemme ja tiedetään niiden potentiaali. Niin meille tärkeää on saada ne laajemmin tietoisuuteen ja siihen sparraajien verkostot ja asiantuntemus voi auttaa,” Kämppi kertoo.

Myös vertaisten tapaaminen on kasvavalle yritykselle tärkeää, jos ei muuten, niin jo pelkästään inspiraation takia. “Muiden yritysten tapaaminen on aina energisoivaa. Se on tosi aktiivista jengiä, joista jokainen on innoissaan siitä omasta jutustaan, niin se on aina inspiroivaa vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia,” Kämppi sanoo.

Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan 4.4. Pieksämäellä ja 3.5. Mikkelissä. Tällöin eri alojen (mm. kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10x45 minuutin luottamuksellisissa kahdenkeskisissä tapaamisissa. Alueen elinkeinoelämän toimijoista koottu tuomaristo valitsee toisen sparrauspäivän (3.5.) päätteeksi kaksi parasta yritystä, jotka etenevät 24.─25.10.2018 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

 

Lisätietoja

Emma Varis, Projektikoordinaattori, Aava & Bang Oy*, p.040 485 5999, emma.varis@bang.fi

Sami Kämppi, Toimitusjohtaja, Oioi Collective Oy, p. 040 820 4561, sami.kamppi@oioi.fi

Anne Gustafsson-Pesonen, XAMK Pienyrityskeskuksen johtaja, p. 040 834 4217, anne.gustafsson-pesonen@xamk.fi

 


Kasvu Open on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille, joka auttaa yrityksiä niiden kasvuhaasteissa. Sparraus on valituksi tulleille yrityksille maksutonta. Vuonna 2018 tavoitteena on antaa ohjausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 30 Kasvupolulla. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2018, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
--------------------------
Kasvupolun mahdollistavat Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy, Etelä-Savon kauppakamari, Etelä-Savon Yrittäjät ry, Xamk Pienyrityskeskus, Mikkelin yliopistokeskus, Pieksämäen, Mikkelin, Rantasalmen ja Juvan kunnat ─ sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Team Finland, BusinessJKL, Keski-Suomen Liitto, Grano, Laukaan kunta, Jyväskylän Messut, Jyväs-Caravan, Isku ja San Francisco Oy.
-------------------------
*Aava & Bang Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jykes Oy ja Kasvun Roihu Oy.