Uutiset

Keski-Uudenmaan 15 potentiaalisimman kasvuyrityksen joukossa paljon perinteisiä toimialoja

16.2.2018

Yritysten kasvuohjelmaan Keski-Uudenmaan Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä 35 hakijan joukosta. Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on Gustavelund Oy, joka ei ole pelännyt lähteä uudistamaan matkailuliiketoimintaansa omistajanvaihdoksen myötä. Keski-Uudenmaan Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi ovat Kasviportaat Oy ja Diesel-asennus Oy Vantaalta, Epäsuoravalo Oy ja Garlica Oy Järvenpäästä, Gustavelund Oy Tuusulasta, SSTec Oy Vihdistä, Biofarm Oy Karkkilasta, Krannin tila Oy, Versaali Oy ja Underground City Oy Nurmijärveltä, Antin Kaide Oy ja Hio-Mex oy Tuusulasta sekä Keravan Teräsmiehet Oy, Sipoon Insinöörirakentajat Oy ja Mip Electronics Oy Keravalta.

Valittujen yritysten liikeideat liittyvät mm. useisiin perinteisiin teollisuuden aloihin, mittauslaitteiden suunnitteluun, uudenlaisiin kasvien kasvatusalustoihin, erilaisiin ruokatuotteisiin, matkailuun, lääkerehujen tuotantoon sekä vesihuollon järjestämiseen.

Tuomariston puheenjohtaja, Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n toimitusjohtaja Elina Pekkarinen kertoo tuomariston olleen tyytyväinen siihen, että mukaan haki paljon sukupolven- tai omistajanvaihdoksen käyneitä pitkäaikaisia yrityksiä.

“Paljon oli pitkään, jopa yli puoli vuosisataa toimineita yrityksiä. Monissa sukupolvenvaihdos oli vasta tapahtunut. Sukupolven- tai omistajanvaihdos on aina taitoskohta, jolloin on hyvä katsoa tuleeko jotain uutta ja usein seuraavalla sukupolvella on ideaa kehittää toimintaa.”

Tuomaristoon kuuluvat Pekkarisen lisäksi Mika Kortelainen Laurea ammattikorkeakoulusta, Ari Tulensalo Helsingin Seudun Kauppakamarista, Vesa Samela Aluprosta, Toni Rantala Konditoria pH7:stä, Minna Helenius TE-toimistosta, Juha Ryhänen Integroundista.

Omistajavaihdoksen myötä uutta potkua liiketoimintaan

Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on Gustavelund, joka on kokenut omistajavaihdoksen vuonna 2015, minkä jälkeen toimintaa on alettu kehittää rohkeasti, kertoo hotellinjohtaja ja yrittäjä Pia Ropponen.

“Aiempi liiketoiminta oli kuntaliiton tytäryhtiön omistuksessa ja omaan aikaansa vallan sopiva. Arvostamme kovasti historiaa ja perustaa joka tälle nykyiselle toiminnalle on siellä luotu,” Ropponen korostaa, mutta antaa ymmärtää, että joidenkin asioiden kohdalla on ihan hyvä, että on menty eteenpäin.

“Mutta kun aika oli toinen, niin silloin oli hyvin byrokraattinen johtamistapa, pyramidihierarkia, jota olemme pyrkineet purkamaan. Olemme satsanneet hyvin paljon yrityskulttuurin muutokseen!”

Kysyttäessä tulevaisuuden näkymistä Tuusulalainen yrittäjä on toiveikas. “Mä näen, että tässä on vaan taivas rajana, koska markkinathan on maailmanlaajuiset. Matkailijoita voidaan löytää koko ajan uusia,” Ropponen kertoo.

Sitä paitsi Suomen maine konferenssikohteena on erittäin hyvä, mikä on myös vahvasti Gustavelundin toimialaa. "Turvallisuus, luonto, rauhallisuus,” luettelee Ropponen, ne ovat arvoja, joita myös ulkomailla arvostetaan.

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan 6.3. ja 17.4.2018. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10x45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Alueen elinkeinoelämän toimijoista koottu tuomaristo valitsee Kasvupolun semifinaalissa 8.5. Keravalla kaksi parasta yritystä, jotka etenevät 24.─25.10.2018 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.


Lisätietoja

Maria Häkkinen, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu*, p. 045 130 3751, maria.hakkinen@kasvunroihu.fi

Pia Ropponen, Hotellinjohtaja, Gustavelund Oy, 050 352 4424, pia.ropponen@gustavelund.fi

 

Kasvu Open on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille, joka auttaa yrityksiä niiden kasvuhaasteissa. Sparraus on valituksi tulleille yrityksille maksutonta. Vuonna 2018 tavoitteena on antaa ohjausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 30 Kasvupolulla. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2018, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
--------------------------
Kasvupolun mahdollistavat Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy, Laurea ammattikorkeakoulu, Keuda, Uudenmaan liitto, Helsingin Seudun Kauppakamari, Yrittäjät ja TE-palvelut.
-------------------------
*Kasvun Roihu Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jykes Oy ja Aava & Bang Oy.