Uutiset

Kutsu medialle: Kasvu Open -voittajayritykset valitaan finaalissa

23.9.2014

Jyväskylässä Valtakunnallisen Kasvu Open -kasvuyrityskilpailun voittajat valitaan Jyväskylän Paviljongissa 23.–24.10. Tervetuloa seuraamaan yritysten innostavia kasvutarinoita ja huippupuhujien tähdittämää kasvuseminaaria.

Kasvu Open on valtakunnallinen kasvuyrityskilpailu, johon haki mukaan tänä vuonna 347 yritystä omalla kasvusuunnitelmallaan. Niistä 60 nähdään kovatasoisessa Kasvu Open - finaalissa, jossa liike-elämän ja rahoituksen huippunimet sparraavat yrityksiä nousemaan seuraavalle tasolle.

”Kasvu Openissa ovat mukana kaikki toimialat. On hienoa nähdä, että myös pitkään toimineet yritykset uskaltavat uudistua ja tekevät töitä kasvaakseen nykymaailmassa. Kasvavat yritykset ovat Suomen elinkeinoelämän tulevaisuus ja ansaitsevat parhaan mahdollisen toimintaympäristön. Paras lääke kasvun nopeuttamiseen on yrityksillä itsellään”, EK:n kasvu- ja kilpailukykyjohtaja Leena Mörttinen sanoo.

Finalisteja yhdistää kunnianhimo ja kasvun nälkä Finalisteista kolmasosa on start-up -yrityksiä, joiden ideoissa painottuvat palveluliiketoiminta ja it-osaaminen. Jo olemassa olevaan yritystoimintaansa kasvua tavoittelevien Start-again -sarjan yritysten painopiste on teollisessa tuotannossa, johon on innovoitu uusi toimintamalli. Finalistiyrityksiin kuuluu niin yhden miehen firmoja kuin noin sata työntekijää työllistäviä yrityksiä.

“Finalistiyrityksissä on valtavat mahdollisuudet. Sen lisäksi, että ne ovat liiketoiminnallisesti lupaavia, ne ovat liikkeellä oikealla asenteella. Finalistit ovat olleet avoimia Kasvu Openin konkareiden opeille ja hioutuneet yhä paremmiksi. Tekemisen meininki, kunnianhimo, toimintaympäristön seuraaminen ja asiakkaan laatukäsityksen kunnioittaminen ovat näissä yrityksissä itsestäänselvyyksiä”, Leena Mörttinen kuvailee.

Finaaliin selvitäkseen yritysten on täytynyt vakuuttaa seitsenhenkinen tuomaristo. Valintoja tehdessään tuomaristo painotti erityisesti tuotteiden ja palvelun ainutlaatuisuutta ja monistettavuutta, markkinoiden mahdollisuuksia sekä tiimin kykyä, halua ja uskallusta toteuttaa kuvattu kasvusuunnitelma.

”Kaikkia finalisteja yhdistää kasvun nälkä ja tietoisuus siitä, millaisilla askeleilla kasvu on saavutettavissa. On oikeasti mietitty, miten hyvästä ideasta tulee kunnon kasvuliiketoimintaa”, toteaa Kasvu Open -tuomariston puheenjohtaja Pekka Pirttiaho.

Kohtaa finaalin kasvuyrittäjät

Kasvu Open huipentuu 23.–24.10. Jyväskylän Paviljongissa pidettävään kaksipäiväiseen finaalitapahtumaan, jossa kulkevat rinnakkain finalistien asiantuntijatapaamiset sekä seminaariyleisön ohjelma. Perjantaina iltapäivällä finalistiyritysten joukosta valitaan molempien kilpailusarjojen voittajat.

Media on tervetullut seuraamaan Kasvu Open -finaalia paikan päälle. Ilmoittaudu ennakkoon 17.10. mennessä Jaana Seppälälle, jaana.seppala@kauppakamari.fi tai p. 040 719 6862.

Osallistuminen on median edustajille maksuton ja sisältää seminaariohjelman ruokailuineen. Finalistiyritysten haastatteluille tapahtuman aikana pyydämme sopimaan ajan etukäteen. Median edustajat voivat esittää haastattelupyynnöt Jaana Seppälälle 17.10. mennessä. Perjantaina pidetään tapahtuman päätteeksi tiedotustilaisuus, jossa ovat paikalla Kasvu Open - voittajat.

Finalisteihin ja seminaarin ohjelmaan voi tutustua etukäteen Kasvu Open -sivustolla.

Lisätietoja:

www.kasvuopen.fi/media

Jaana Seppälä

Kasvu Open viestintä

jaana.seppälä@kauppakamari.fi

p. 040 719 6862