Uutiset

Myynnin ja markkinoinnin Kasvupolun voittajat molemmat ICT-alalta

12.6.2018

Myynnin ja markkinoinnin Kasvupolun lupaavimmaksi kasvajaksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu Brighterwave Oy. Kunniamaininnan sai EEE Innovations Oy. Yritykset etenevät valtakunnalliseen finaaliin 100 parhaan kasvuyrityksen joukkoon. Tästä sadan joukosta valitaan Startup ja Start again -sarjojen parhaat yritykset valtakunnallisessa finaalissa lokakuussa.

Vasemmalta: Antti Lankila (EEE Innovations) ja Tomi Jouhti (Brighterwave).
 

Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen peräti 75 hakijasta.

Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessään huomiota yrityksen tahtotilaan, liikeidean uskottavuuteen ja markkinapotentiaaliin sekä toisaalta siihen, miten yrityksen kasvua voidaan edesauttaa myynnin ja markkinoinnin keinoin.

Brighterwave Oy Tampereelta valittiin voittajaksi Keskisuomalaisen tiloissa pidetyssä tilaisuudessa. Yritys on vuonna 2014 perustettu lisätyn todellisuuden älylaseja kehittävä teknologiafirma, jonka tuote omaan tuotekehitykseen. Tuomaristo perusteli voittoa sillä, että yrityksen teknologia on kotimaista, innovatiivista ja edistyksellistä. Markkinapotentiaalia se piti merkittävänä ja erityiskiitosta sai koko tiimin osaaminen ja tahtotila toiminnan kasvattamiseksi.

“Mä olen todella iloinen tästä, kiitos tuomarit! Monta hienoa firmaa, joiden kanssa ollaan juteltu ja on ollut mukavaa tutustua. Vien Tampereelle tiimille onnittelut, koska me ollaan tiimi, ei ole vain yhtä henkilöä. Toimitusjohtajaahan meillä ei ole eli ollaan yrittäjiä ja perustajia,” Brighterwaven perustajajäsen Tomi Jouhti sanaili iloisesti palkinnon saadessaan.

Kunniamaininta myönnettiin EEE Innovations Oy:lle, niinikään vuonna 2014 perustetulle lohjalaiselle ohjelmistoalan yritykselle. Yhtiö kaupallistaa VTT:ssä kehitettyä ajo-opastinta ja liukkaudentunnistusjärjestelmää, ja tarjoaa raskaalle liikenteelle ratkaisuja niihin perustuen. Tuomaristo näki yrityksellä huikeat kasvuedellytykset ja piti sen tuotetta helposti skaalattavana sekä taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävänä.

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös Bean & Burner, Laulumaa Huonekalut Oy sekä Materflow Oy Lahdesta sekä SmoothTeam Oy Tampereelta, Day With A Local Helsingistä, Ecomedic Oy Suonenjoelta, Frescon Oy Lempäälästä, Keli Clothing Oy Turusta, J. Valkila Oy Hämeenkyröstä, Myssyfarmi Oy Pöytyältä, Pitkäsen Maalaisjuustola (Maatalousyhtymä Pitkänen Pauli ja Oiva) Kuusamosta, Simec systems Ky Hankasalmelta sekä Suomen varastokontti oy Somerolta.

Tuomaristoon kuuluivat Jaakko Pernu Kamua Oy:stä, Osmo Kurki Tietoykkönen Oy:stä, Timo Vilpponen Keskisuomalainen Oyj:stä, Piia Aaltonen Lunni Oy:stä sekä Anita Saarelainen Artranta ry:stä.

Myynnin ja markkinoinnin Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 24.–25.10.2018 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä eri Kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 26.

 

Lisätietoja

Emma Varis, Kasvupolun back office, Aava & Bang Oy*, p. 040 4855 999, emma.varis@bang.fi

Tomi Jouhti, perustaja, Brighterwave Oy, p. 040 753 1224, tomi.jouhti@brighterwave.com

Antti Lankila, Avainasiakasjohtaja, EEE Innovations Oy, p. 040-5799942, antti.lankila@e3inno.fi

 

Kasvu Open on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille, joka auttaa yrityksiä niiden kasvuhaasteissa. Sparraus on valituksi tulleille yrityksille maksutonta. Vuonna 2018 tavoitteena on antaa ohjausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2018, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
--------------------------
Kasvupolun mahdollistavat Keskisuomalainen Oyj, Kamua Oy, Tietoykkönen Oy, Lunni Oy sekä Artranta ry – sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Team Finland, BusinessJKL, Keski-Suomen Liitto, Grano, Laukaan kunta, TT-Säätiö, Jyväskylän Messut, Jyväs-Caravan, Isku ja San Francisco Oy.
-------------------------
*Aava & Bang Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jyväskylän kaupunki ja Kasvun Roihu Oy.