Uutiset

Näiden 15 yrityksen kasvusuunnitelma vakuutti pääkaupunkiseudulla

4.4.2017

Yritysten kasvuohjelmaan Pääkaupunkiseudun Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä 77 hakijan joukosta. Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on Pieni piiri Oy, jonka kehittämän teknologian avulla kotihoidon kustannukset käyntiä kohden vähenisivät parhaimmillaan noin puolella. Pääkaupunkiseudun Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi ovat  Hyvinvointistudio LUPAUS Oy, Humia, Day With A Local, ContrAl Clinics, Joiqucom Oy, Pieni piiri Oy ja Apped Oy Helsingistä, Instant VC, Mobedig Oy, Doules, Devoca Oy ja Pilvi Shop for SaaS Espoosta, ultimate.ai Tampereelta, Protekto Group Oy Kirkkonummelta sekä Joustotoimisto Oy Salosta.     

Yritysten liikeideat liittyvät esimerkiksi tekoälyyn asiakaspalvelussa, viestinnän ja dokumentoinnin digitaaliseen työskentelyalustaan, lastensuojelutyön kehittämiseen, alkoholiriippuvuuden hoitoon, rakennetun ympäristön mittaamiseen esim. homevaurioiden estämiseksi, puheentunnistusratkaisuihin teollisuuteen, startupien rahoituksen hakemiseen, synnytysvalmennukseen sekä kokemusten ja elämysten personointiin.

Tuomariston mukaan hakemus ratkaisi paljon.

“Jos tuomaristo ei päässyt kiinni tuotteen ainutlaatuisuudesta tai edes liikeideasta, se oli vaikea nostaa keskusteluun ja kärkikahinoihin. Paljon potentiaalisia innovaatioita ja liikeideoita jäi siis valintojen ulkopuolelle, “ tuomaristo kommentoi.

Tuomaristoon kuuluvat Marko Silen (Helsingin seudun kauppakamari), Juha Järvinen, (Metropolia AMK), Teemu Polo (NewCo YritysHelsinki), Anu Peltola (Vantaan Kaupunki), Reino Meriläinen (Isolta Oy / YritysVantaa), Christina Sundström (YritysEspoo) ja Tytti Sirola (Bluet Oy).

Teknologiasta apu kotihoitoon ja yksinäisyyteen

Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on Pieni piiri Oy, jonka tuote on täysin digitaalinen vanhuspalveluorganisaatio. Yrityksen tavoitteena on tuottaa ohjelmistoalustansa avulla digitaalisia palveluja tuhansille ikääntyneille asiakkaille tietoteknisistä taidoista riippumatta.

Yrityksen kehittämää teknologiaa voidaan käyttää kotihoidon etäkäynteihin tai esimerkiksi videopuheluihin tuttavien tai perheen kanssa.

“Ajatuksena on ollut myydä kunnalle teknologia ja kouluttaa henkilöstö ja käyttäjät. Isot organisaatiot kuitenkin muuttuvat hitaasti, joten uusi suunnitelmamme on palkata omaa hoitohenkilökuntaa”, yrityksen perustaja, hallituksen puheenjohtaja Matti Kari sanoo.

Karin mukaan teknologiaa voidaan käyttäjän taitojen mukaan käyttää myös sosiaalisten suhteiden ylläpitoon, eli esimerkiki videopuheluihin ja kuvien jakamiseen.

“Yksinäisyys on ammattilaisten mukaan merkittävä ikääntyneiden ongelma, mutta kukaan ei halua maksaa sen ongelman ratkaisemisesta. Nykyiset sote-palvelut ovatkin liiaksi sairaanhoitoa. Se ajattelumalli pitäisi räjäyttää ja tuoda palveluita kansalaislähtöisimmiksi.”

Sparrausta yritys hakee “välttääkseen kasvukivut”.

“Haasteet liittyvät markkinoille menoon ja palvelun skaalaamiseen.”

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan 11.4. ja 10.5. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10x45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Tuomaristo valitsee toisen Kiitoratapäivän päätteeksi. kaksi parasta yritystä, jotka etenevät jatkosparrauksiin ja  lokakuussa 2017 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Kasvupolun kumppanit haluavat tarjota myös kaikille hakemuksensa lähettäneille yrityksille maksuttoman Kasvupajan 27.4. Helsingissä. Työpajassa yritykset pääsevät viemään omaa kasvusuunnitelmaansa eteenpäin ja saavat sparrausta mm. kansainvälistymisestä, myynnistä, markkinoinnista, juridiikasta sekä brändäyksestä.

Lisätietoja

Matti Kari, hallituksen puheenjohtaja Pieni piiri Oy, p. 040 8386607 matti.kari@pienipiiri.fi

Maria Häkkinen, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu Oy*, Kasvu Open -tiimi p. 045 1303751 maria.hakkinen@roihu.com

Kasvu Open auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2017 tavoitteena on antaa maksutta sparrausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 27 Kasvupolulla. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2017, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
--------------------------
Kasvupolun mahdollistavat Helsingin seudun kauppakamari, Espoon Kaupunki, Vantaan Kaupunki, Yritys Vantaa, Yritys Helsinki, Metropolia, Haaga-Helia ja Laurea-ammattikorkeakoulu sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Sitra, Team Finland, Isku, Grano, Jyväs-Caravan, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Avance/Johtamiskoulutus, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Messut ja Keski-Suomen Liitto.
-------------------------
*Kasvun Roihu Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jykes Oy ja Aava&Bang Oy.

Kasvu Open Karnevaali 2018

Olemalla mukana Kasvu Open Karnevaalissa varmistat oman paikkasi koko Suomen kasvuyritysverkoston kohtaamisessa.

Ohjelmaan saattaa tulla tarkennuksia.

Lue lisää ja tule mukaan