Uutiset

Pääkaupunkiseudun 15 potentiaalisinta kasvuyritystä valittu

8.3.2018

Yritysten kasvuohjelmaan Pääkaupunkiseudun Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaaliltaan lupaavinta yritystä yhteensä 53 hakijan joukosta. Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on helsinkiläinen Cleac Oy, joka on lähtenyt jalostamaan eteenpäin videoneuvottelu-palveluaan. Pääkaupunkiseudun Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi ovat Helsinki Heaven Oy, Gigle Oy, Cleac Oy, Welb Health Oy, Taviq Oy (Tracy AI), Gravity Nordic, Hostaway Oy, Faktucon Oy sekä Fiare Oy Helsingistä, Prodiags Oy Vantaalta, Pajupojat Oy Kouvolasta, NytAlessa.com Offers Oy Keravalta, EnviroVet Oy Inkoosta, Pelti-Ässät Oy Nurmijärveltä ja Fambition Consulting Oy Espoosta.

Valittujen yritysten liikeideat liittyvät mm. ohjelmapalveluihin, etäopetukseen, markkinointiin, kirjanpitoon, tekoälyn hyödyntämiseen myynnissä, kokonaisvaltaisiin kattoratkaisuihin, biohiilen valmistukseen ja terveydenhuollon asiantuntijapalveluihin.

Jos viime vuonna mobiiliapplikaatiot olivat jonkinlainen trendi hakeneiden yritysten joukossa, niin tänä vuonna keskimääräistä enemmän näkyi eri alojen konsultointia tarjoavia yrityksiä.

Tuomariston jäsen Reino Meriläinen Isolta Oy:stä kommentoi, että tänä vuonna työn teki haasteelliseksi se positiivinen ongelma, että hakeneiden joukossa oli hyvin erilaisten toimialojen firmoja. Kaikkien hakemusten arvioiminen samoista lähtökohdista ei välttämättä ole järkevää.

“Esimerkiksi eräs yritys oli omalla toimialallaan ihan huippu, mutta jos sitä lähtisi vertaamaan johonkin kansainvälistyvään teknologiafirmaan niin eihän se ihan samalla kriteeristöllä onnistu,” Meriläinen painottaa. Toisaalta taas tarve sparraukselle pitää olla olemassa.

“Sen pitää painaa myös jonkin verran vaakakupissa, mitä tästä ohjelmasta hyötyy, eikä pelkästään sen, kuinka hyvä on jo valmiiksi,” Meriläinen kiteyttää.

Meriläisen lisäksi tuomaristossa istui Matias Holmqvist YritysEspoosta, Antti-Pekka Hulkko Helsingin seudun kauppakamarista, Anu Peltola Vantaan kaupungilta, Juha Järvinen Metropoliasta, Teemu Polo NewColta, Vesa Riihimäki Nordealta, Lars Forsström Azetsilta ja Ilkka Maulavirta Vauraudesta.

Musiikin etäopetus-ohjelmasta merkittäväksi videoneuvottelu-alustaksi

Yksi ohjelmaan valituista yrityksistä teknologiatalo Cleac Oy Helsingistä. Yritys on Kasvu Open konkari, sillä se oli mukana jo vuonna 2016. Tuolloin se myös valittiin 100 parhaan yrityksen joukkoon. Viime kerralla yritystä sparrattiin koskien Lesonoa, heidän kehittämäänsä musiikin etäopetukseen tarkoitettua videoneuvottelu-palvelua. Nyt yrityksellä on kuitenkin isoja uutisia.

“Syy miksi me ollaan tällä hetkellä mukana on se, että me tehdään osittaista muutosta. Meillä on vielä toistaiseksi nimeltä mainitsemattoman suuren teleoperaattorin kanssa yhteistuote tulossa,” toimitusjohtaja Aatu Mällinen esittelee.

Yrityksen tarina lähti liikkeelle käytännön tarpeesta. Mällinen, musiikinopettaja itsekin, lähti vuonna 2014 etsimään videoneuvottelu-ohjelmaa, jonka avulla hän voisi antaa etäopetusta kotoaan välttäen näin paljon aikaa vievän matkustamisen.

“Tutkin silloin erilaisia etäopetusvaihtoehtoja, mutta kun mieleistä ei löytynyt niin tulipa sit ajatus, että hitto, tehäänpä ite!”

Kolmivuotisen historiansa aikana tuote on kuitenkin kehittynyt ja nyt ideana on siirtyä vähitellen yhden palvelun tuotteesta enemmän räätälöityjen videoneuvottelu-työkalujen firmaksi. Uusin kehitys näyttäytyy kuitenkin luontevana jatkumona musiikin etäopetus-alustalle.

“Me lähdetään siitä helppokäyttöisyydestä liikkeelle. Ja tietyt asiat [musiikin opetuksessa] kuten se, että me keskitytään äänen ja kuvan laatuun ja voidaan jakaa erilaisia materiaaleja yhtä aikaa, niin se on herättänyt kiinnostusta myös muiden alojen piirissä.”

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan 27.3. Ja 26.4.2018. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10x45 minuutin luottamuksellisissa kahdenkeskisissä tapaamisissa. Alueen elinkeinoelämän toimijoista koottu tuomaristo valitsee Kasvupolun toisena Kiitorata-päivänä 26.4. kaksi parasta yritystä, jotka etenevät 24.─25.10.2018 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.


Lisätietoja

Maria Häkkinen, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu Oy*, p. 045 130 3751, maria.hakkinen@kasvunroihu.fi

Aatu Mällinen, toimitusjohtaja, Cleac Oy, p. 044 2885977, aatu.mallinen@cleac.fi

 

Kasvu Open on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille, joka auttaa yrityksiä niiden kasvuhaasteissa. Sparraus on valituksi tulleille yrityksille maksutonta. Vuonna 2018 tavoitteena on antaa ohjausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 30 Kasvupolulla. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2018, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
--------------------------
Kasvupolun mahdollistavat Helsingin seudun kauppakamari, Vantaan kaupunki, Espoon kaupunki, Newco Helsinki, Metropolia AMK, Haaga-Helia AMK, Azets, YritysVantaa ja YritysEspoo ─ sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Team Finland, BusinessJKL, Keski-Suomen Liitto, Grano, Laukaan kunta, Jyväskylän Messut, Jyväs-Caravan, Isku ja San Francisco Oy.
-------------------------
*Kasvun Roihu Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jykes Oy ja Kasvun Roihu Oy.