Uutiset

Pääkaupunkiseudun Kasvupolulla voittoon Gigle ja Carbons Finland!

27.4.2018

Pääkaupunkiseudun Kasvupolun lupaavimmaksi kasvajaksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu helsinkiläinen Gigle Oy. Kunniamaininnan sai kuovolalainen Carbons Finland Oy. Yritykset etenevät suoraan valtakunnalliseen finaaliin 100 parhaan kasvuyrityksen joukkoon. Tästä sadan joukosta valitaan Startup ja Start Again -sarjojen parhaat yritykset valtakunnallisessa finaalissa lokakuussa.

Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen peräti 53 hakijasta.

Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessään huomiota motivaatioon, bisnesidean uskottavuuteen, skaalautuvuuteen, markkinapotentiaaliin, osaamiseen ja kasvutavoitteisiin. Tuomariston jäsen Reino Meriläinen Isolta Oy:stä kertoi, että voittajayrityksestä väännettiin vielä ihan loppumetreille saakka.

“Näistä 15 yrityksestä noin 13 oli varteenotettavia kisaajia ja siitä joukostakin puolet oli sellaisia, mistä puhuttiin vielä ihan viimeisellä minuutilla. Siitä voi päätellä, että taso oli todella kova! Meidän vahva näkemys tuomaristona on että näistä yrityksistä vähintään parhaat viisi pitäisi napata suoraan valtakunnalliseen finaaliin,” Meriläinen toteaa painokkaasti.

Voittajaksi valittiin Gigle Oy, vuonna 2016 perustettu helsinkiläisfirma, joka luo uudenlaista liiketoimintaa ohjelmatoimistojen tontille. Kun perinteisesti esiintyjän ostaminen juhliin on vaatinut huomattavasti googlaamista, tarjoaa Gigle ostajille laajan valikoiman erilaisia esiintyjiä netissä. Esiintyjille se luo uudenlaisen digialustan, jossa he saavat palvelunsa välittömästi näkyviin. Palvelu myös automatisoi ohjelmakaupan sopimukset, aikataulut ja laskutuksen.

“Giglestä tykkäsi koko tuomaristo ja se sijoittui kaikilla top kahteen. Me tykkäsimme toisaalta siitä realistisuudesta, että he tiesivät miten pitkä matka heillä on edessä, mutta toisaalta myös siitä rohkeudesta, jolla he ovat lähteneet luomaan aivan uutta markkinaa. Ajatuksena, että miksei vaikka treffeille voisi tilata trubaduuria?” Meriläinen sanoo.

Kunniamaininta jaettiin vuonna 2014 perustetulle kouvolalaiselle Carbons Finland Oy:lle (edellisessä tiedotteessa vielä nimellä Pajupojat Oy). Yritys tuottaa huokoista biohiiltä, joka tarjoaa luonnonmukaisen ja huoltovapaan menetelmän matalaravinteisten vesien puhdistukseen. Lisäksi se mahdollistaa viherrakenteiden kasvualustojen käytön hulevesien puhdistuksessa ja maaperään imeyttämisessä.

“Jos hyvän kasvuyrityksen tunnistaa siitä, että se yrittää pelastaa maailman ja haluaa silti tehdä hyvää bisnestä, niin tässä on yritys, jolla on hyvät mahdollisuudet onnistua molemmissa. Mitä enemmän biohiiltä saadaan maaperään, sitä parempi. Tästä syystä halusimme nimittää Carbons Finlandin kunniamaininnan saajaksi,” Meriläinen avaa valintaa.

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös Cleac Oy, Faktucon Oy, Fiare Oy, Gravity Nordic, Goodio (Helsinki Heaven Oy), Hostaway Oy, Taviq Oy (Tracy AI), Welb Health Oy Helsingistä, EnviroVet Oy Inkoosta, Fambition Consulting Oy Espoosta, NytAlessa.com Offers Oy Keravalta, Pelti-Ässät Oy Rajamäestä sekä Prodiags Oy Vantaalta.

Tuomaristossa istui Meriläisen lisäksi, Matias Holmqvist YritysEspoosta, Antti-Pekka Hulkko Helsingin seudun kauppakamarista, Anu Peltola Vantaan kaupungilta, Juha Järvinen Metropoliasta, Teemu Polo NewColta, Vesa Riihimäki Nordealta, Lars Forsström Azetsilta ja Ilkka Maulavirta Vauraudesta.

Pääkaupunkiseudun Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 24.─25.10.2018 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä eri Kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 26.

 

Lisätietoja

Maria Häkkinen, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu Oy*, p. 045 130 3751, maria.hakkinen@kasvunroihu.fi

Reino Meriläinen, Kaupallinen johtaja, Isolta Oy, p. 040 746 5646, reino.merilainen@isolta.fi

 

Kasvu Open on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille, joka auttaa yrityksiä niiden kasvuhaasteissa. Sparraus on valituksi tulleille yrityksille maksutonta. Vuonna 2018 tavoitteena on antaa ohjausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2018, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
--------------------------
Kasvupolun mahdollistavat Helsingin seudun kauppakamari, Vantaan kaupunki, Espoon kaupunki, Newco Helsinki, Metropolia AMK, Haaga-Helia AMK, Azets, YritysVantaa ja YritysEspoo ─ sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Team Finland, BusinessJKL, Keski-Suomen Liitto, Grano, Laukaan kunta, TT-Säätiö, Jyväskylän Messut, Jyväs-Caravan, Isku ja San Francisco Oy.
-------------------------
*Kasvun Roihu Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jyväskylän kaupunki ja Aava & Bang Oy.