Aurelia Turbines Oy

Aurelia Turbines kaupallistaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston kehittämää tekniikkaa. Tuotteemme on pienehkö, mutta hyötysuhteeltaan erinomainen kaasuturbiini, joka on suunniteltu ensisijaisesti pienen ja keskisuuren teollisuuden tarpeisiin, yhdistettyyn sähkön ja höyryn tuotantoon. Toimimme yhteistyössä muiden teknologiatoimittajien kanssa.

Vieraile kotisivuilla

Aurelia Turbines Oy
Kotipaikka: Lappeenranta
Perustettu: 2013
Työllistää: 11
Liikevaihto viime tilikaudella: 0

Toimitusjohtaja Matti Malkamäki (kuvassa) kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Aurelia Turbines kaupallistaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston kehittämää teknologiaa. Tuotteemme on erittäin korkeahyötysuhteinen 400 kW -tehoinen kaasuturbiini, joka voi käyttää polttoaineenaan paitsi kaasumaisia, myös nestemäisiä ja uusiutuvia polttoaineita. Päämarkkinamme ovat pienen ja keskisuuren teollisuuden sähkön ja höyryn yhteiskäytössä, missä kykenemme tarjoamaan erittäin hyvän takaisinmaksukyvyn asiakkaillemme.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Parempi hyötysuhde ja sitä kautta parempi takaisinmaksu investoinnille. Pyrimme myös rakentamaan toimintaamme voimakkaasti niin sanottuun partnerimalliin, jossa itse keskitymme vain ja ainoastaan omaan ydinosaamiseemme ja jätämme muun kumppaneillemme. Haluamme kasvaa yhdessä partnereidemme kanssa emmekä omia kaikkea itsellemme.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Aurelian visio on tulla tunnustetuksi maailman hyötysuhteeltaan parhaiden kaasuturbiinien valmistajana. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että meidän on saavutettava asema, jossa sekä asiakkaamme, eli koko laaja pienen ja keskisuuren teollisuuden kenttä, että teknologiakumppanimme ja kilpailijamme tunnustavat meidät merkittäväksi tekijäksi. Vuotuiset uusinvestoinnit markkinoillamme ovat 30 miljardin luokkaa, eli se ei ei ole ihan vaatimaton tavoite.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Useitakin. Yleensä se, kun huomaa oman tiiminsä tekevän parempaa työtä, kuin mihin itse pystyisi. Sitä kokee luoneensa jotakin – toimivan työyhteisön.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Edellisessä yhtiössä Saksassa keskeneräinen projektikanta suli kuukaudessa käsiin, kun  syöttötariffi muuttui noin neljä miljoonaa euroa. Asiakkaat yksinkertaisesti peruivat jo sovitut ja aloitetutkin projektit. Yhtiössä oli tuolloin noin 35 henkeä töissä ja tulorahoitus loppui käytännössä lähes seinään.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Tulimme hakemaan Kasvu Openista kontakteja, kuten eri alojen asiantuntijoita, jotka voivat auttaa meitä ponnisteluissamme eteenpäin. Näitä olemme totisesti saaneetkin!