Cleac Oy

Cleac on alkuvuodesta 2015 perustettu startup, joka kehittää musiikin interaktiivista verkko-opetuspalvelua. Palvelumme mahdollistaa oppilaitoksille ja yksittäisille opettajille Suomessa ja muualla maailmassa tehokkaan, helppokäyttöisen ja ammattimaisen opetusalustan, joka on suunniteltu nimenomaan musiikinopetukseen. Palvelumme mahdollistaa suuremmat oppilasmäärät, tehokkaamman myynnin, kansainvälisen toiminnan ja myös ammattimaisen opetuksen paikoissa, joissa se ei muuten olisi mahdollista.

Vieraile kotisivuilla

Cleac Oy
Kotipaikka: Helsinki
Perustettu: 2015
Työllistää: 3
Liikevaihto viime tilikaudella? -

Toimitusjohtaja Aatu Mällinen kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Me eli Cleac olemme suomalainen EduTech -startup, ja me kehitämme musiikin verkko-opetuspalveluita oppilaitoksille ja opettajille. Meidän mielestämme musiikin oppimisen ja opettamisen pitää olla mahdollista missä ja milloin tahansa. Meidän avullamme musiikkikoulujen ei tarvitse toimia vain fyysisesti yhdessä paikassa, vaan musiikkia voidaan opettaa helposti ja laadukkaasti vaikka kesämökin laiturilta tai omasta opetushuoneesta ympäri maailmaa. Samalla oppilaitos voi lisätä oppilasmääräänsä ja saavuttaa selkeitä säästöjä vaikkapa matka- ja tilakustannuksissa.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Meidän opetuspalvelumme toimii ikäänkuin musiikiopetukseen räätälöity Skype. Oma selainpohjainen ohjelmamme tähtää parempaan äänen ja kuvanlaatuun kuin kilpailijat, minkä lisäksi meillä on kasa nimenomaan musiikin opettamiseen kehitettyjä toiminnallisuuksia. Palvelullamme voidaan opetuksen lomassa näyttää, editoida ja kirjoittaa nuotteja. Tämän lisäksi palvelullamme voidaan nauhoittaa oppitunteja ja kasata samalla omaa oppituntikirjastoa. Opettaja voi myös jakaa ruutunsa muiden ohjelmien kautta ja opettaa mitä tahansa muutakin ohjelmaa yhdessä reaaliaikaisen ääni- ja kuvayhteyden kanssa.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Yrityksemme haluaa olla seuraavien viiden vuoden aikana Euroopan johtava reaaliaikaisen musiikin verkko-opetuksen palveluntarjoaja ja viedä suomalaisen opetusteknologian ilosanomaa ympäri maailmaa. Ensi vuoden tavoite on saavuttaa oppilaitosasiakkaita jokaisesta suuremmasta Euroopan maasta, kuitenkin keskittyen Pohjoismaihin ja saksankieliseen Eurooppaan.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Ensimmäinen kauppa.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Myyntitilanne eräässä oppilaitoksessa, jolloin palvelumme päätti olla kaikin puolin meitä ja potentiaalista asiakasta vastaan. Se oli juuri se pahin mitä sillä hetkellä voi sattua. Teimme kylläkin sopimuksen heti seuraavalla viikolla!

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Kasvu Openin tärkeimmät opit ovat tähän mennessä liittyneet myyntikanavien rakentamiseen ja kohdemarkkinan perinpohjaiseen tuntemiseen. Parhaat sparraajat ovat tarjonneet hyviä käytännön kontakteja ja auttaneet myyntistrategian kehityksessä.