Ecolution Oy

Ecolutionin innovaatio on bioreaktori. Bioreaktorin idea on käsitellä biojäte paikan päällä urbaanissa ympäristössä (ostokeskukset, sairaalat, asuinkorttelit jne.) Prosessissa biojätteen määrä pienenee n. 80%. Prosessoitu biojäte on hygienisoitu (ei kelpaa rotille, linnuille) ja sen sisältämät arvokkaat ravinteet (esim. typpi, fosfori ja kalium) voidaan kierrättää takaisin luontoon.

Vieraile kotisivuilla

Ecolution Oy
Kotipaikka: Vihti
Perustettu: 2005
Työllistää: 5
Liikevaihto viime tilikaudella: 0

Toimitusjohtaja Teuvo Timisjärvi kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Biojätteen käsitteleminen mikrobiologisella prosessilla siten, että jätteen määrä pienenee noin 80 prosenttia ja biojätteessä olevat arvokkaat ravinteet voidaan palauttaa luonnon kiertokulkuun.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Biojätteen käsitteleminen jätteen syntypaikalla tai sen välittömässä läheisyydessä. Esimerkiksi ostoskeskukset, kiinteistöt, sairaalat ja lentoasemat ovat ympäristöjä, joihin tämä soveltuu.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Kansainvälistyminen parin vuoden sisällä. Kymmenen bioreaktorin myynti kahden vuoden sisällä ja 100 reaktorin myynti viiden vuoden sisällä.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Muiden kokemuksia kannattaa ehdottomasti kuunnella. Epäonnistumisista voi oppia vähintään yhtä paljon kuin onnistumisista. On todella paljon hyötyä kuunnella niitä, jotka ovat jo kulkeneet sen matkan, mikä itsellä on edessä.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Kun bioreaktori alkoi toimia suunnitellulla tavalla.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Rahoituksen hankintatilanteessa, kun ei ole mitään näyttöä bioreaktorin toimivuudesta.