Norrhydro Oy

Norrhydro on 30 vuotta vanha pohjois-suomalainen laadukas hydraulikomponenttien valmistaja. Norrhydron asiakkaita ovat maailmalla menestyneet kone- ja laitevalmistajat. Norrhydro Oy kehittänyt ja patentoinut digitaalisuuteen perustuvan hydrauliikkajärjestelmän, joka säästää jopa 80 % energiaa nykyisiin järjestelmiin verrattuna. Monen koneen ja laitteen polttoaineen, energian ja päästöjen määrää voidaan pienentää jopa puoleen tai enemmänkin.

Vieraile kotisivuilla

Norrhydro Oy
Kotipaikka: Rovaniemi
Perustettu: 1985
Työllistää: 130
Liikevaihto viime tilikaudella: 17 300 000

Toimitusjohtaja Yrjö Trog kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Yritys tarjoaa laadukkaita, kustannustehokkaita ja energiaystävällisiä voimansiirtoratkaisuja asiakkaillemme.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Asiakaslähtöiset tuote- ja palveluratkaisut poikkeavat kilpailijoista. Patentoitu energiatehokas hydraulijärjestelmäkokonaisuus.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Liikevaihdon kasvaminen 17 miljoonasta 25 miljoonaan euroon 2020 mennessä. Kansainvälistyminen, viennin osuuden kasvattaminen noin 20 prosentista 40 prosenttiin liikevaihdosta. Kasvaminen arvoketjussa ylöspäin, eli olisimme toimittajan alihankkijasta kasvaneet strategisiksi kumppaneiksi. Seuraava tavoite on tulla asiakkaiden teknologiakumppaniksi tarjoamalla asiakkaille ainulaatuisia palvelukokonaisuuksia, joiden avulla asiakas voi kasvaa ja menestyä omalla markkinasegmentillään johtavaksi toimijaksi.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Asiakkailta saatu myönteinen palaute ja kunniamaininnat sekä asiakkaan menestyminen omilla tuotteillaan, joissa meidän tuotteilla on myös merkittävä osuus.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Vuoden 2009 finanssikriisi ja sitä seurannut Suomen teollisuuden shokki. Liikevaihdosta lähti puolessa vuodessa 50 prosenttia.  Oli haasteellista sopeuttaa toiminta tähän äkilliseen "seinäänajoon". Siitä kuitenkin selvittiin monella nopealla ja välttämättömällä päätöksellä ja johtamisella.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Miten viennin ja kansainvälistymisen suunnitteluun ja toteutukseen tulee panostaa. Millä toimenpiteillä välttää suurimmat karikot. Kasvu Open on myös luonut uskallusta ja motivaatiota lähteä kansainvälisille markkinoille ja hakea kasvua viennistä.